Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Cukiernia M&K
Debic
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Andrzejkowe Kulinaria z Suma Service


W dniu 30 listopada 2010 r., w Restauracji Kosmos w Koszalinie odbyły się Andrzejkowe Kulinaria z Suma Service, której główną osią był konkurs dla profesjonalnych kucharzy pod hasłem „Ryby Bałtyckie”. Spotkanie zostało  zorganizowane przez firmę Suma Service z okazji 15 lecia istnienia na rynku.

W rywalizacji udział wzięło 10 zespołów z regionu województwa zachodniopomorskiego i pomorskiego.

Zdaniem jurorów, w składzie:

  • Mirosław Bobrowski,
  • Adam Dmyterko,
  • Krzysztof Gawlik
  • Wojciech Harapkiewicz

najlepiej zaprezentował się Tomasz Stachowicz z Sanatorium Uzdrowiskowego Mesko z Kołobrzegu, który przygotował  „Torbuta w płaszczu szynki serrano w asyście sosu malinowego”.

Następny w kolejności uplasował się zespół z Hotelu Lidia Darłowo w składzie Jarosław Bagniuk i Robert Hornicki  z potrawą:

  • „Makrela marynowana w suszonych pomidorach, podana na szafranowym risotto z groszkiem cukrowym, chorizo i pomidorami concase, z molekularnym kawiorem z pomarańczy – polana sosem krewetkowym”.

Trzecie miejsce na podium zdobyli Emilian Juszko oraz Wojciech Boguta z Hotelu Diva Spa Kołobrzeg z daniem:

  • „Lawendowy confit z turbota na pure z buraków, espuma z ricotty i kopru, wykończone chrzanowym cappucino i sałatą morską”.

Cała impreza odbyła się pod patronatem Zachodniopomorskiego Oddziału Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników oraz Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro – Toques. Już teraz wszyscy czekają na następną edycję.


Materiały: Rafał Smelkowski

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000