Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Euro-Toques Polska w Sofii


Członkowie Euro-Toques Polska w składzie Marcin Orawiec, Michał Mleczko i Daniel Twardo, w dniach 1-5 grudnia 2013 r. odbyli kolejną przygodę kulinarną, tym razem w Bułgarii. Celem ich podróży było przygotowanie Gali Dinner dla 500 osób w Sofii, organizowaną przez największego producenta wina w Bułgarii – Katarzyna, należącej do grupy Belweder.
Impreza odbyła się w pięciogwiazdkowym Hotelu Kempiński. Całą kolację przygotowali kucharze z czterech krajów: z Polski, Bułgarii, Grecji i Turcji.
 
Pierwszego dnia po zakwaterowaniu odbyła się kolacja połączona ze spotkaniem z organizatorem, podczas której ustalaliśmy szczegółowy harmonogram kolejnych dni. Był również czas na zwiedzanie Sofii – pięknego miasta przypominającego świątynię win.
 
Nastepnego dnia w Hotelu Kempiński, spotkaliśmy się z szefem kuchni Andrey Stoilov, który pokazał nam całą kuchnię, po czym zabraliśmy się za przegotowanie menu degustacyjnego dla zarządu grupy Belweder – organizatora Gali Diner.
Po zaakceptowaniu wszystkich potraw, zorganizowaliśmy wieczór zapoznawczy z ekipami z Grecji oraz Turcji. Trzeciego dnia, wcześnie rano rozpoczęliśmy pracę na kuchni. Andre do pomocy powierzył nam swojego zastępcę, który zadbał o to, aby niczego nam nie zabrakło. Każdy każdemu pomagał, co bardzo nam się podobało.
 
W dniu uroczystej gali, wszystkie ekipy rozpoczęły pracę w południe, a kolacja rozpoczęła się o godzinie 20. Tuż przed podaniem pierwszego dania wszystkie ekipy zostały przedstawione gościom.
Menu składało się z siedmiu dań, z czego nasze to starter: łosoś marynowany z Chardonnay, koprem włoskim, rakami, awokado i sosem z buraków oraz przystawka zimna: szynka parmeńska z perłą z kurczaka.
 
Impreza zakończyła się oklaskami oraz podziękowaniami dla wszystkich ekip. Po pracy zostaliśmy zaproszeni na degustację różnych win, co było bardzo miłym akcentem po ciężkim dniu pracy.

Na koniec, podziękowania dla Jeana Bosa oraz całego Euro-Toques Polska za możliwość wyjazdu i przeżycia nowego doświadczenia.
 
 



Fotorelacja:
Marcin Orawiec&Michał Mleczko&Daniel Twardo

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000