Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
21.11.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ


 
Polskie Stowarzyszenie Grilla i BBQ zostało powołane do życia 1 sierpnia 2017r.  Stowarzyszenie działa na mocy własnego statutu oraz Ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 r. - Prawa o stowarzyszeniach ( tj. Dz.U. z 2017 r. poz. 210).

Celem działalności Stowarzyszenia jest:
  • Propagowanie sztuki kulinarnej w tym grilla i bbq.
  • Kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych.
  • Uzupełnianie i pogłębianie wiedzy i umiejętności zawodowych członków stowarzyszenia.
  • Rozwijanie i kształtowanie wiedzy na temat grilla i bbq.
  • Poznawanie tradycji kulinarnych innych narodów.
  • Edukacja w szkołach gastronomicznych.
  • Promowanie polskiej żywności w kraju i zagranicą.

Swoje cele Stowarzyszenie realizuje poprzez:
  • Organizowanie i przeprowadzanie pokazów, wystaw i konkursów.
  • Udział w pokazach, wystawach i konkursach regionalnych, krajowych i międzynarodowych.
  • Rozwijanie i wspieranie wszelkich form samokształcenia.
  • Pozyskiwanie informacji o światowych tendencjach sztuki kulinarnej oraz wiedzy w zakresie norm żywienia, a także najnowszych urządzeniach i maszynach przemysłu spożywczego i gastronomicznego.
  • Organizowanie spotkań koleżeńskich.
  • Współpracowanie z władzami, instytucjami oraz organizacjami zainteresowanymi działalnością Stowarzyszenia.
  • Popularyzację wiedzy kulinarnej, podnoszenie kwalifikacji zawodowych kucharzy, cukierników, pracowników obsługujących grilla, bbq, grillo-wędzarni światowa  nazwa - Fire Man inaczej  Kucharz w Ogniu, Kucharz BBQ.
  • Kształtowanie etyki społecznej i zawodowej członków stowarzyszenia.
  • Współpraca z pokrewnymi stowarzyszeniami krajowymi i zagranicznymi.

Uczestnicy Stowarzyszenia Grilla i BBQ:

  • Członkami Stowarzyszenia mogą być osoby fizyczne i prawne.
  • Osoba prawna może być jedynie wspierającym członkiem Stowarzyszenia.
  • O przyjęciu danej osoby w poczet Członków Zwyczajnych Stowarzyszenia decyduje Zarząd w formie uchwały, po otrzymaniu rekomendacji co najmniej dwóch członków Stowarzyszenia oraz pisemnej deklaracji kandydata.

Do pobrania:
Aplikacja członkowska
 
Skład pierwszego, założycielskiego Zarządu Stowarzyszenia Grilla i BBQ:
e-mail: pbqapl@gmail.com                  

Zarząd

Wstępny  plan działania Stowarzyszenia  w 2018 r.

  1. Zorganizowanie 5 - 6 imprez związanych z promocją polskiej żywności, na których zostaną zorganizowane eliminacje oraz finał Mistrzostw Polski w Grillowaniu i Barbecue.
  2. Uczestnictwo Reprezentacji Polski w Mistrzostwach Świata BBQ w Szwecji w terminie – 08 – 10 czerwca 2018 r.
  3. Pokaz różnych technik obróbki termicznej oraz promocja polskiej żywności na kulinarnej imprezie Stefana Birka  Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś. Wsparcie imprezy specjalną nagrodą dla drużyny, która będzie najlepiej stosowała technikę obróbki barbecue.
  4. Uczestnictwo (w organizowanym w sierpniu) Zlocie Wędzarniczej Braci w Napoleonowie k. Bełchatowa – pokaz, prezentacja połączona z degustacją konkursowych dań serwowanych na Mistrzostwach Świata BBQ w Szwecji.
  5. Prowadzenie warsztatów związanych z przygotowaniem produktów do obróbki termicznej. Pokaz metod obróbki termicznych bbq i wędzenia – dla osób zainteresowanych – wcześniej ustalany termin warsztatów.
  6. Spotkanie integracyjne dla członków stowarzyszenia połączone z konkursami, pokazami, podsumowujące rok działalności – wrzesień, październik 2018r.
Wkrótce więcej szczegółowych informacji.
Zarząd

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000