Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Powołanie Stowarzy...
Wybrano nowy Zarzą...
ZSP w Somoninie &#...
Euro-Toques Polska...
Kalendarz imprez S...
Wielkanocne Spotka...
Walne zebranie Sto...
Zmiana władz w Bes...
Euro-Toques Polska...
Zagraniczne Prakty...
Stowarzyszenie Mał...
Relacja z praktyk ...
Kalendarz Imprez S...
Spotkanie opłatkow...
Wesołych Świąt Boż...
Spotkanie wigilijn...
Wigilia Beskidzkie...
Wigilia Stowarzysz...
Nowa strona Fundac...
Pokaz Kulinarny Ku...
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
RATIONAL
Smoker
Hello Coffee
M&M Gastro
Caffetea
Komat
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Hello Coffee
Secpol
Iglotex
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Menos
Caffetea
Sokołów
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Relacja z zebrania Stowarzyszenia EURO-TOQUES Polska



W dniu 5 lipca 2011 r. odbyło się zebranie Zarządu,  oraz Członków Stowarzyszenia Euro-Toques Polska. Miejscem spotkania była Ponderoza w Czarnkowie.

 
Na początku spotkania przedstawiono plany na najbliższe miesiące, a także omówiono sprawy związane z wyjazdami kucharzy na praktyki za granicę. Członkowie ETP mają możliwość odbywania praktyk w Belgii, we Włoszech, Norwegii, oraz Niemczech. Biorą również udział w szkoleniach w Austrii, w siedzibie firmy QimiQ. Przemawiał Jean Bos.
Ważnym punktem spotkania były zagadnienia związane z konkursami kulinarnymi, w których zwycięzcy, nominowani są do Kulinarnego Pucharu Polski. W tym roku, pod patronatem ETP, odbędzie się pięć takich konkursów. Głos zabrali organizatorzy poszczególnych konkursów.

Wiesław Ambros omówił sprawy promocji produktów regionalnych, a także zrelacjonował konkurs kulinarny Aleja Dobrego Smaku w Częstochowie.

Bardzo ważnym elementem działań ETP, jest edukacja młodzieży szkolnej. Poruszono więc temat współpracy z młodzieżą nie tylko na płaszczyźnie szkoleń, ale także włączenie uczniów w aktywne życie wszelkich wydarzeń kulinarnych. Głos zabrał Jacek Kempa.

Na zaproszenie, na zebranie przybył Witold Cyranowicz, Kanclerz Konfraterni Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła. Poruszył temat potrzeby podjęcia współpracy ETP z członkami Regionalnych Sieci Dziedzictwa Kulinarnego w Polsce. Przedstawił również różnorakie aspekty wytwarzania trunków domowych.

Członkowie ETP oraz zaproszeni goście, mieli również okazję poznać niektóre techniki stosowane w kuchni molekularnej.

Przed zebraniem odbył się konkurs wędkarski, którego wyniki ogłoszono podczas wieczornego grillowania:

  •  I miejsce - Przemysław Błaszczyk
  • II miejsce - Mariusz Gachiewicz
  • III miejsce - ex aequo: Jean Bos, Marek Rybacki


Zwycięzcy otrzymali drobne upominki oraz wielkie brawa, a złowione rybki wszystkim bardzo smakowały.

Miło spędziliśmy czas. Począwszy od konkursu wędkarskiego, po zebranie, a skończywszy na wspólnym grillowaniu do późnych godzin wieczornych. Każdy znalazł tu coś dla siebie.

Zarząd ETP dziękuje wszystkim za przybycie, Członkom ETP i zaproszonym gościom, właścicielom Ponderozy za przemiłe przyjęcie, za wspaniały klimat, który panował przez cały czas pobytu oraz Wojtkowi Harapkiewiczowi – sekretarzowi ETP,  za zorganizowanie zjazdu.

Marzenna Konkolewska
Public Relations
Euro-Toques Polska

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska RATIONAL Robvita Pizzola Robot - Coupe Smoker Matlix Hello Coffee M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Iglotex Lemonia Sokołów Menos Steinberg EasyFairs Poland - Targi w Krakowie Gaspol Gorbi M&M Gastro Werner & Mertz Barson Belfood Secpol LMS Online Sp. z o.o. Watersystem Reinex CTK Doram Barry Callebaut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000