Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Relacja z zebrania Stowarzyszenia EURO-TOQUES Polska



W dniu 5 lipca 2011 r. odbyło się zebranie Zarządu,  oraz Członków Stowarzyszenia Euro-Toques Polska. Miejscem spotkania była Ponderoza w Czarnkowie.

 
Na początku spotkania przedstawiono plany na najbliższe miesiące, a także omówiono sprawy związane z wyjazdami kucharzy na praktyki za granicę. Członkowie ETP mają możliwość odbywania praktyk w Belgii, we Włoszech, Norwegii, oraz Niemczech. Biorą również udział w szkoleniach w Austrii, w siedzibie firmy QimiQ. Przemawiał Jean Bos.
Ważnym punktem spotkania były zagadnienia związane z konkursami kulinarnymi, w których zwycięzcy, nominowani są do Kulinarnego Pucharu Polski. W tym roku, pod patronatem ETP, odbędzie się pięć takich konkursów. Głos zabrali organizatorzy poszczególnych konkursów.

Wiesław Ambros omówił sprawy promocji produktów regionalnych, a także zrelacjonował konkurs kulinarny Aleja Dobrego Smaku w Częstochowie.

Bardzo ważnym elementem działań ETP, jest edukacja młodzieży szkolnej. Poruszono więc temat współpracy z młodzieżą nie tylko na płaszczyźnie szkoleń, ale także włączenie uczniów w aktywne życie wszelkich wydarzeń kulinarnych. Głos zabrał Jacek Kempa.

Na zaproszenie, na zebranie przybył Witold Cyranowicz, Kanclerz Konfraterni Zacnego Jadła, Napitku i Rękodzieła. Poruszył temat potrzeby podjęcia współpracy ETP z członkami Regionalnych Sieci Dziedzictwa Kulinarnego w Polsce. Przedstawił również różnorakie aspekty wytwarzania trunków domowych.

Członkowie ETP oraz zaproszeni goście, mieli również okazję poznać niektóre techniki stosowane w kuchni molekularnej.

Przed zebraniem odbył się konkurs wędkarski, którego wyniki ogłoszono podczas wieczornego grillowania:

  •  I miejsce - Przemysław Błaszczyk
  • II miejsce - Mariusz Gachiewicz
  • III miejsce - ex aequo: Jean Bos, Marek Rybacki


Zwycięzcy otrzymali drobne upominki oraz wielkie brawa, a złowione rybki wszystkim bardzo smakowały.

Miło spędziliśmy czas. Począwszy od konkursu wędkarskiego, po zebranie, a skończywszy na wspólnym grillowaniu do późnych godzin wieczornych. Każdy znalazł tu coś dla siebie.

Zarząd ETP dziękuje wszystkim za przybycie, Członkom ETP i zaproszonym gościom, właścicielom Ponderozy za przemiłe przyjęcie, za wspaniały klimat, który panował przez cały czas pobytu oraz Wojtkowi Harapkiewiczowi – sekretarzowi ETP,  za zorganizowanie zjazdu.

Marzenna Konkolewska
Public Relations
Euro-Toques Polska

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak CompArt International Naczynia Polska Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000