Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Relacja z zebrania Stowarzyszenia Euro-Toques Polska


W dniu 20 września 2011 r. odbyło się kolejne zebranie Stowarzyszenia Euro-Toques Polska. Tym razem miejscem spotkania była Polska południowa, hotel Sana w Polanicy Zdrój. Zebranie poprowadził Janusz Skrobot.

Tradycyjnie przed spotkaniem wszystkich Członków ETP odbyło się zebranie Zarządu oraz Komisji Rewizyjnej. W tym czasie pozostali członkowie ETP mogli zwiedzać kurort. Zdążyliśmy zwiedzić niektóre zakątki tego urokliwego uzdrowiska, np. przepiękny Park Zdrojowy i urzekającym swym urokiem wnętrz, „kultowe sanatorium” Wielka Pieniawa, którego historia sięga 1906 roku.
Na zebraniu omówiony został temat zrealizowanych konkursów kulinarnych, zakończony podsumowaniem. Omówione zostały konkursy kulinarne nominowane w tym roku do Kulinarnego Pucharu Polski, największego prestiżowego konkursu kulinarnego, przeprowadzonego podczas odbywających się w Poznaniu targów Gastro Trendy.
 
Głos zabrali organizatorzy poszczególnych konkursów kulinarnych. W tym roku nominowanych do KPP z ramienia ETP było pięć konkursów kulinarnych, natomiast w roku 2012  będzie ich sześć, poinformował Jean Bos. Dodatkowym i jednocześnie nowym konkursem nominowanym do KPP za sprawą ETP, jest toTrendy Chef, organizowany w hotelu Słoneczny Młyn w Bydgoszczy. Warto tu wspomnieć, że Kulinarny Puchar Polski 2012 odbędzie się pod przewodnictwem ETP.
 
Za sprawą Łukasza Szewczyka, ETP obejmie również patronatem III Ogólnopolskie Zmagania Carvingowe „Polish Carving Cup”, które odbędą  się we Wrocławiu. Konkurs ten w przyszłym roku będzie nominowany do Mistrzostw Europy. Sędziami między innymi będą Marek Rybacki i Alle Mishina z Federacji Rosyjskiej.
 
ETP obejmuje swoim patronatem bardzo dużo konkursów kulinarnych, coraz więcej pojawia się nowych, o których narazie nie wspominamy. Relacje z nich przekazywane będą na bieżąco.
W październiku tego roku, dziesięciu kucharzy z ETP będzie reprezentować Polskę w Brukseli podczas Drzwi Otwartych Parlamentu Europejskiego. Na zebraniu potwierdzona została lista uczestników, ustalona na poprzednim spotkaniu.

Miłym i ciekawym akcentem spotkania była prezentacja papieru do gotowania firmy Saga, którą przeprowadziła Agnieszka Wesoły Drąg. Zbigniew oraz Henryk Siwakowie z firmy QimiQ przypomnieli nam o walorach bazy śmietanowej. Waldemar Hołówka, dokonał prezentacji  urządzeń firmy Winterhalter. Następnie wystąpili przedstawiciele firmy Stoll impex, oraz Cajdex.  Eko – Ar Mirosław Lech,  lokalna firma z terenu Hrabstwa Kłodzkiego uprawiająca i przetwarzająca ekologicznie aronię, przeprowadziła bogatą prezentacie połączoną z degustacją swoich znakomitych, ekologicznych produktów.

Swoją obecnością zaszczycił nas rownież nasz przyjaciel oraz Członek Honorowy ETP, Wolfgang Menge - prezes Euro-Toques Niemcy, vice prezes Euro-Toques International.

Ustalono wstępną datę spotkania wigilijnego, mianowicie 28, 29, lub 30 listopada, a odbędzie się ona w Gniewie. Już teraz zapraszamy wszystkich członków oraz sympatyków ETP do uczestnictwa w tym wydarzeniu.
Wielkimi krokami zbliża się dzień Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Tym razem członkowie ETP kwestować będą w trzech polskich miastach w Polanicy Zdroju, Ustroniu oraz w Bydgoszczy.

Ponadto, omówione zostały sprawy bieżące Stowarzyszenia, przedstawiono nowe pomysły i plany na przyszłość.

W zebraniu uczestniczyła TV KŁODZKA, która po przyjęciu zaproszenia przez jej właściciela Piotra Kramnika, zarejestrowała wypowiedzi członków ETP i gości w osobie Marka Mazurkiewicza dyrektora Miejskiego Centrum Kultury w Polanicy Zdroju, współorganizatora Festiwalu Pstrąga w Hrabstwie Kłodzkim. Zapisano również fragmenty z zebrania ETP. Relację można oglądać na stronie  www.tvklodzka.pl

Na koniec odbyły się dyskusje i wolne wnioski. Zjazd członków i sympatyków ETP zakończył się wspólną, obfitą kolacją, przy której kontynuowano tematy poruszane podczas zebrania.

Dziękujemy Szymonowi Szlendakowi, Sławomirowi Nawrotowi, Wiesławowi Szymczakowi, firmie QimiQ, firmie Impex, oraz Andrzejowi Jackowiak za przygotowanie wieczornej gali.
Dziękujemy wszystkim za przybycie: Członkom ETP, firmom wspierającym, sympatykom. Waldemarowi Załuskiemu, Januszowi Skrobotowi oraz Wojtkowi Harapkiewiczowi, za przygotowanie zjazdu, a właścicielom i obsłudze Hotelu Sana w Polanicy Zdroju, dziękujemy za szczerą gościnę i umożliwienie przyjazdu do tak przepięknej miejscowości jaką jest Polanica Zdrój.

Marzenna Konkolewska
Public Relations
Euro-Toques Polska

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000