Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
19.04.2024
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Forum ekspertów
Paweł Salamon będzie bronił tytułu!


Nie wyobraża sobie kuchni bez świeżych ziół, masła i gorących talerzy.

 
Paweł Salamon o sobie:

Moja przygodę z profesjonalną gastronomią rozpocząłem w gorzowskim gastronomiku, gdzie dziś jestem wykładowcą.

Ważnym krokiem w rozwoju mojej kariery zawodowej było szkolenie w Pałacu Sobańskich w Warszawie, gdzie Szefem Kuchni był wówczas Paweł Oszczyk.

Inspirację do gotowania czerpię z produktu oraz możliwości zastosowania go w rozmaitych od­słonach. A jeśli produkt, to najwyższej jakości, ponieważ uznaję kuchnię prawdziwą, świeżą i zdrową.

Budowanie dania zaczynam od produktu - analizy klimatu i środowiska, z którego pochodzi (nie­zwykle cenię sobie produkty sezonowe) oraz od dobrania właści­wych technik obróbki, dzięki którym wydobędę wszystkie walory produktu.

W pracy motywuje mnie współpraca. Praca z zespołem dostarcza mi energii i pozwa­la realizować ambitne cele. Olbrzymią satysfakcję przynosi mi dzielenie się z innymi wiedzą i pomysłami, rozbudzanie w nich pasji i wspieranie ich rozwoju. Nieocenione jest oczywiście za­dowolenie gości.

Najbardziej lubię przyrządzać ryby. Potrawy oparte na rybach sprawiają mi najwięcej satysfakcji. Uwielbiam też serwować dania tradycyjne w nowych, zaskakujących odsłonach.

Moje popisowe danie to każde następne :)

Nie wyobrażam sobie kuchni bez świeżych ziół, masła i gorących talerzy.

Chciałbym poznać Alain’a Ducasse.

Nie lubię smaku słabo palonej kawy.

Mój największy sukces zawodowy to fakt, że mój zawód jest jednocześnie moją pasją.

Za 5 lat chciałbym rozwijać się, poszerzać doświadczenia, poznawać nowe miejsca, smaki i ludzi...

W dobry nastrój zawsze wprowadza mnie Agatka i Adaś - moje dzieci :)

Gdybym wygrał bilet do dowolnego miejsca na świecie wy­brałbym Nową Zelandię - urzekającą krajobrazem, kuszącą dobrym wi­nem i najlepszą jagnięciną.

W dniach 26-27 września będę wciąż taki sam, choć bogatszy o kolejny rok doświadczeń.

W Kulinarnym Pucharze Polski wystąpię z Maciejem Pisarkiem, z którym rok temu zdobyliśmy KPP. Jak wi­dać sprawdzony z nas team.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000