Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
25.04.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Wybrano nowy Zarząd Euro-Toqes Polska


W dniu 11 marca 2014 roku odbyło się Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborczego Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska. Tym razem swoją gościnnością mógł pochwalić się Best Western AGI Hotel Congress&SPA w Lublinie, gdzie na co dzień Szefem Kuchni jest Jean Bos, Prezes Euro-Toqes Polska.
 
Tradycyjnie już większość gości zjawiła się na miejscu dzień wcześniej, by podczas wspólnej kolacji, w luźniej atmosferze poruszyć tematy, znajdujące się w porządku obrad w dniu następnym. Zgodnie z planem zebranie rozpoczęło się o godzinie 10:00 od obrad dotychczasowego Zarządu za zamkniętymi drzwiami. Po dwóch godzinach burzliwych, ale owocnych rozmów Zarząd zaprosił pozostałych członków oraz osoby towarzyszące do rozpoczęcia głównej części zebrania. Na początku, po krótkim powitaniu ze strony Jeana Bos wybrano:
  • Przewodniczącego Zebrania Krzysztof Gawlik
  • Protokolanta Mariuszowi Gachewiczowi
  • Komisję Skrutacyjną Sebastian Humski oraz Jerzy Czapla
Zaszczyt prowadzenia obrad kolejny raz trafił w ręce Szymona Szlendaka.

Po dokonaniu wszystkich obowiązków administracyjnych rozpoczęła się część sprawozdawcza, w której pierwszy głos zabrał sekretarz ETP Wojciech Harapkiewicz przedstawiając sprawozdanie merytoryczne za rok 2013. Kolejne sprawozdanie, tym razem finansowe zaprezentował Marcin Soból, pełniący funkcję skarbnika. Chwilę później głos zabrał Krzysztof Wierzba przedstawił działania Komisji Rewizyjnej. Tomasz Nowak i Sebastian Humski zaprezentowali szerokie dokonania Komisji Edukacyjnej. Na sam koniec, Paweł Malewski z dumą oświadczył, że Sąd Koleżeński, któremu przewodniczy nie miał żadnych powodów do interwencji w roku poprzednim. Wszystkie sprawozdania zostały jednogłośnie przyjęte przez Członków Walnego Zebrania w głosowaniu jawnym.

Jednym z ważniejszych punktów zebrania miało być wystąpienie przedstawiciela Komisji Produktów Regionalnych – Wiesława Ambrosa. Jednak, jak wiadomo nie od dziś ten znakomity szef kuchni boryka się z poważnymi problemami zdrowotnymi. Decyzją wszystkich członków uchwalono ustawę pozwalającą na zwolnienie ze wszystkich opłat członkowskich, kolegę Wiesława Ambrosa, jednocześnie przyznając mu tytuł Członka Honorowego Euro-Toqes Polska.

Jeszcze przed przerwą przystąpiono do części wyborczej tegorocznego zebrania. Po czterech latach owocnego działania wygasła kadencja dotychczasowego Zarządu. Przystąpiono do wyboru nowych Członków Zarządu. Rozpoczęto od przestawienia kandydata na Prezesa, którym był Jean Bos. Zdecydowana większość uprawnionych do głosowania była za przedłużeniem na kolejne cztery lata prezesury tego sympatycznego Belga. Stary-nowy Prezes przedstawił swoich kandydatów na Członków Zarządu, również kilka propozycji padło z sali.

Końcowo na liście pretendentów znalazło się 11 osób, a miejsc w zarządzie pozostało do obsadzenia tylko sześć. Po długich seriach głosowań do nowych władz Stowarzyszenia wybrano: Wojciecha Harapkiewicza, Szymona Szlendaka, Marka Rybackiego, Krzysztofa Wierzbę, Krzysztofa Gawlika oraz Jerzego Czaplę. Największą niespodzianką dla wszystkich był brak w tym zestawieniu dotychczasowego skarbnika Marcina Sobola. Po podsumowaniu głosowania ogłoszono dwugodzinną przerwę obiadową oraz zebranie nowo wybranego Zarządu.

Po wznowieniu obrad Jean Bos przestawił podział obowiązków we władzach ETP, który przez najbliższą kadencję będzie prezentował się następująco:

  • Prezes Jean Bos
  • Vice Prezes Marek Rybacki
  • Vice Prezes Wojciech Harapkiewicz
  • Sekretarz Szymon Szlendak
  • Skarbnik Jerzy Czapla
  • Członek Zarządu Krzysztof Wierzba – odpowiedzialny za PR Stowarzyszenia
  • Członek Zarządu Krzysztof Gawlik

Dodatkowo powołano komisje:

  • Komisja Rewizyjna Sebastian Humski (Przewodniczący), Marcin Orawiec (Vice Przewodniczący), Tomasz Nowak
  • Komisja Edukacyjna Tomasz Nowak (Przewodniczący), Sebastian Humski
  • Komisja Produktów Regionalnych Wiesław Szymczak
  • Sąd Koleżeński Paweł Malewski (Przewodniczący), Zbigniew Siwak, Wiesław Szymczak
Nowy Zarząd przedstawił strategię działania na kolejne miesiące oraz zaproponował zmiany dotyczące budżetu. Najlepiej odebrane zostało wystąpienie Zbigniewa Siwaka, który poruszył niebywale ważne kwestie. Zaproponował, bowiem utworzenie Fundacji wspierającej kucharzy w potrzebie oraz wprowadzenie profilaktyki prozdrowotnej, którą nadzorować miałyby dr. Witold Hrynkiewicz.

W dalszej kolejności zaprezentowano wszystkich Członków Honorowych oraz przyznano ten zaszczytny tytuł nowej twarzy w Euro-Toqes Sebastianowi Krauzowiczowi. Odbyły się również prezentacje Sponsorów: firmy Polska Gastronomia, Ladros, Ogrodnictwo Lawenda, QimiQ, Kopi Luwak.

O godzinie 20:00 rozpoczęła się uroczysta kolacja przygotowana nie tylko przez zespół kucharzy hotelu AGIT pod wodzą Łukasza Łobejko, ale również przy pomocy Członków ETP: Dariusza Danielewicza, Radosława Kuczyńskiego, Bartłomieja Rogowskiego, Rafała Zalewskiego, Zbigniewa Siwaka oraz Szymon Szlendaka.

Sekretarz Euro-Toques Polska Szymon Szlendak, dziękuje wszystkim za przybycie. Dziękuje państwu Agnieszce i Marcinowi Rydz, właścicielom Hotelu AGIT Congress&SPA za gościnność. Dziękuje również firmom wspierającym, dzięki którym zorganizowanie tego zjazdu było znacznie łatwiejsze, a były nimi: Polska Gastronomia, Ladros, QimiQ, Alicja Malewska, Piekarnia Szwajcarska, Hotel AGIT Congress&SPA, Ogrodnictwo Lawenda, Farutex, dr Witold Hryncewicz, Wiesław i Piotr Szymczak, Hendi, Jacek Szczepaniak, Kopi Luwak.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000