Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
15.05.2024
środa
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Regulamin Obrad Zgromadzenia Założycielskiego Polskiej Izby Hotelarstwa
Warszawa, 5 marzec 2002

Przeczytaj Uchwała nr 1
Przeczytaj Uchwała nr 2
Przeczytaj Uchwała nr 3



  1. Uprawnieni do udziału w walnym Zgromadzeniu Założycieli Izby z głosem stanowiącym są przedsiębiorcy, którzy złożyli „DEKLARACĘ" i posiadają stosowne pełnomocnictwa.

  2. Walne Zgromadzenie prowadzi Przewodniczący zebrania wybrany spośród członków założycieli w głosowaniu jawnym.

  3. Przewodniczący przeprowadza wśród uczestników wybory komisji:

    - mandatowej (2 osoby),

    - wniosków i uchwał (3 osoby)

    - wyborczą (3 osoby)

  4. Przewodniczący Zebrania kieruje jego pracami, a w szczególności zarządza: sporządzenie listy obecności, przebiegu głosowania, przyjmowanie zgłoszeń do dyskusji, sposób obradowania, kolejność głosowania, zamknięcie listy mówców, głosowanie bez dyskusji oraz powołuje Sekretarza Zebrania.

  5. Po zamknięciu dyskusji, przeprowadza się głosowanie nad projektem uchwał przedstawionym przez komisję uchwał i wniosków.

  6. Walne Zgromadzenie wybiera Władze Polskiej Izby Hotelarstwa w następującej ilości:

    - Zarząd Polskiej Izby Hotelarstwa w składzie 5-7 osób

    - Komisja Rewizyjna w składzie 3-5 osób

    - Pełnomocnika Izby Hotelarstwa

  7. Propozycje składu personalnego Władz Izby przygotowuje i zgłasza w ilości ustalonej przez Walne Zgromadzenie Komisja Wyborcza.

  8. Przewodniczący Zebrania zarządza wybory jawne oraz powołuje do pomocy wliczeniu głosów komisję skrutacyjną 3-osobową.

  9. Po ustaleniu wyników wyborów - wybrani członkowie Zarządu i Komisji Rewizyjnej dokonują ze swego grona: przewodniczącego i zastępców zgodnie z postanowieniami statutu.

  10. Wyniki ukonstytuowania władz Zarządu i Komisji Rewizyjnej Przewodniczący Zebrania ogłasza niezwłocznie po ich ustaleniu.

  11. Po wyczerpaniu wszelkich spraw związanych z realizacją porządku obrad Przewodniczący ogłasza zamknięcie Walnego Zgromadzenia.

  12. Z przebiegu zebrania sporządza się protokół, który podpisuje Przewodniczący Zebrania, Przewodniczący Zarządu oraz Sekretarz Zebrania.

  13. Regulamin wchodzi w życie z chwilą jego uchwalenia.
 


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Robvita Robot - Coupe Rational LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Gastromix Heinz Polska Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000