8 grudnia 2007 roku w Hotelu Bristol w Warszawie odbyła się Wigilia Klubu Szefów Kuchni. Uroczyste spotkanie rozpoczęło się po godzinie 18. Imprezę poprowadził „gospodarz domu” Karol Okrasa.
Mimo, że pogoda nie rozpieszcza nas w tym roku urokliwą zimową aurą, przybyli goście – członkowie i sympatycy Klubu Szefów Kuchni świętowali w prawdziwie wigilijnej atmosferze.
Zgromadzeni na uroczystej kolacji goście, zgodnie ze staropolską tradycją przełamali się opłatkiem i złożyli sobie życzenia.
Wieczór upłynął w ciepłej, przyjacielskiej atmosferze, którą dodatkowo podkreślił starannie wybraną na tę okazję muzyką - Marek Sierocki – popularny dziennikarz muzyczny.
Działający aktywnie Klub Szefów Kuchni, przyjął do kapituły nowego członka - jest nim, pochodzący z Krakowa, szef kuchni – Rafał Targosz, Restauracja Cul de Sac.
Kapituła Klubu przyznała również nagrody Złota Szóstka Sponsorów. Wyróżnienia otrzymały firmy wspierające aktywie działalność szefów kuchni.
Członkowie Klubu rozmawiali przy wigilijnych stołach o swoich noworocznych planach. W 2007 roku w Krakowie powstanie Akademia Kulinarna dla profesjonalistów i amatorów dobrej kuchni. Jak zapowiedział Marek Widomski - inicjator powstania akademii - będzie to miejsce przeznaczone m.in. na spotkania kulinarne członków kapituły Klubu Szefów Kuchni.
Nowy rok, dla wielu członków Klubu wiąże się z nowymi wyzwaniami. Wiesław Bober i Krzysztof Dubrow pracują przy otwrciu nowych obiektów hotelarskich. Również Jean Bos zaplanował uruchomienie w Bydgoszczy pierwszej w Polsce restauracji serwującej dania kuchni molekularnej.
Szefowie kuchni, poza osobistymi planami zawodowymi, debatowali także nad kalendarzem imprez Klubu Szefów Kuchni, które odbędą się w nadchodzącym 2008 roku.
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.