Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
23.04.2024
wtorek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Rational
Robot - Coupe
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Cukiernia M&K
Debic
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Drużyna seniorów OSSKiC na Olimpiadę Kulinarną IKA 2008


W Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2008 weźmie udział drużyna seniorów Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Zaczęły się już intensywne treningi i przygotowania.

W skład ekipy wchodzą: 

Marcin Szukaj – pracujący w Bydgoszczy szef kuchni Cukierni „Małgorzata i Adam Sowa” oraz Restauracji „Smak”; laureat między innymi takich konkursów jak: Primerba Cup 2007, Kulinarne Mistrzostwa Polski w Gotowaniu na Ognisku, Kujawsko-Pomorskie Potyczki Kulinarne

Marcin Stelmaszyk – szef kuchni Restauracji „Wejście Obok” w Poznaniu; brał udział w wielu konkursach kulinarnych, m.in. Sielawie Blues, L`Art de la cuisine Martell, Profesjonalista Roku

Łukasz Michoń – szef kuchni pracujący dla sieci restauracji Bierhalle; zdobył doświadczenie w konkursach podobnych do IKA 2008 jako szef ekipy juniorów OSSKiC na The Culinary World Cup Luxemburg 2006

Witold Iwański – chef de partie w warszawskim Hotelu Hilton, laureat Kulinarnego Pucharu Polski 2006

Mariusz Siwak – pierwszy kucharz Hotelu Park w Szczecinie, brał udział między innymi w konkursie o tytuł Profesjonalisty Roku 2007, znalazł się także na liście rezerwowych reprezentacji juniorów OSSKiC do Luksemburga (przeszedł pozytywnie eliminacje)

Andrzej Zielaskiewicz – szef kuchni pracujący w olsztyńskiej Karczmie Jana, laureat Olimpiady Smaku 2007, brał udział w Kulinarnych Pucharze Polski 2007

Tomasz Purol – szef kuchni Villi Hoff z Trzęsacza; laureat Kulinarnego Pucharu Polski 2007, Zielonych Czapek Bonduelle 2007 i Olimpiady Smaku 2006

Sebastian Krauzowicz – szef kuchni Hotelu Crocus w Zakopanem; brał udział w wielu konkursach w Polsce, m.in. Dorszowe Żniwa 2007, Olimpiada Smaku 2006; był także w składzie reprezentacji juniorów OSSKiC w Luksemburgu

Paweł Małecki – cukiernik pracujący w Bydgoszczy – Cukiernia „Adam Sowa”

Trenerem reprezentacji jest Zenon Hołubowski – szef kuchni Tawerna Toscana w Pile.
 
Podczas targów Eurogastro 2008 członkowie drużyny odebrali nominacje w formie dyplomu. We właściwym konkursie w Erfurcie weźmie udział czterech szefów kuchni i cukiernik (ze względu na ograniczenia regulaminowe kategorii, w której zgłoszona została ekipa - drużyn regionalnych).

19-22 października odbędzie się 22 Olimpiada Kulinarna IKA 2008. Jak zazwyczaj wydarzenie to ściągnie do Erfurtu najbardziej kreatywnych i utalentowanych kucharzy oraz cukierników, którzy będą rywalizować w dwóch dyscyplinach konkursowych – kuchni gorącej i wystawie zimnych talerzy.

Olimpiada rozegra się w dwóch kategoriach: drużynowej (narodowej seniorów, juniorów, regionalnej, wojskowej), oraz indywidualnej.

Kuchnia gorąca to nic innego jak konkurs przygotowywania trzydaniowego menu – restauracyjnego ale ambitnego – które następnie będzie serwowane w „Restauracji Narodów”. Konkurs zimnych talerzy polega na wykonaniu i zaaranżowaniu przystawek, dań głównych, kompletnego menu, deserów i ciast na stołach prezentacyjnych.

IKA 2008 to również konkurs carvingu.

Olimpiada Kulinarna odbywa się – podobnie do tej sportowej – co cztery lata.

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"bene"
(09.04.2008 - 18:20)  (Lamia)
"Pozdrawiam."
(09.04.2008 - 20:34)  (Zenon Hołubowski-Trener)
"degustator ;-)"
(10.04.2008 - 01:28)  (Martyna )
"No prosze.Tylko Gratulować."
(10.04.2008 - 08:41)  (Kibic przyszłych zwycięzców IK...)
"Powodzenia!"
(10.04.2008 - 21:36)  (Mirosław Wawer)
"Sursum corda!"
(17.10.2008 - 15:59)  (nk2747)
"Cisza przed burza zwyciestwa?!!!"
(19.10.2008 - 12:14)  (niw)
"brawo!!!"
(22.10.2008 - 15:03)  (OLIWIA PISKOSZ)
"Brawa i gratulacje!"
(22.10.2008 - 19:57)  (Staly kibic)
 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000