
XV Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z udziałem Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Oddział Małopolska oraz Klubu Szefów Kuchni odbył się 14. stycznia 2007 w Dobczycach. W trakcie imprezy kucharze restauracji krakowskich oraz regionu przyrządzili żurek.
„Świąteczną” potrawę przygotowali:
- Zbigniew Kurleto - doradca firmy MKN
- Marcin Polus - szef kuchni restauracja "Paese"
- Marcin Parda - szef kuchni restauracja "Maurytania"
- Michał Henzel - szef kuchni restauracja "Ester"
- Marek Buksa - szef kuchni restauracja "Magillo"
- Mariusz Bobek - restauracja "Hawelka"
- Dawid Góra - restauracja "Wenzel"
- Artur Bała - restauracja "Aqua"
W trakcie zbiórki pieniędzy odbyły się pokazy zespołów ludowych, orkiestr dętych, pokaz walki rycerzy oraz wiele innych atrakcji muzycznych. Wolontariusze zbierali pieniądze do puszek i polecali degustację żurku wykonanego przez kucharzy oraz żołnierzy Wojska Polskiego.
Zarząd Stowarzyszenia Oddział Małopolska dziękuje Powiatowej Stacji Epidemiologiczno-Sanitarnej, Jednostce Wojskowej Kraków Rżąka, władzom miasta Dobczyce oraz sponsorom za pomoc w organizacji.
Na podstawie materiałów przysłanych przez Zbigniewa Kurleto
Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|