Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
26.04.2025
sobota
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Nowe władze OSSKiC – Dariusz Zahorański Prezesem


Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni ma nowe władze. Zarząd został wyłoniony w głosowaniu 18 kwietnia 2009 roku.

W skład nowego zarządu wchodzą:
Prezes: Dariusz Zahorański
– szef kuchni Hotelu Radisson SAS w Warszawie
I Wiceprezes: Jarosław Uściński
– szef kuchni i współwłaściciel Restauracji Moonsfera w Warszawie
II Wiceprezes: Janusz Wiśniewski
– właściciel Catering Wiśniewscy – Warszawa
Sekretarz: Robert Ciechomski
– szef kuchni Makro Centrum HoReCa w Warszawie
p.o. Skarbnik: Mirosław Reszczyk
– szef kuchni związany obecnie z Janex Catering, wieloletni Skarbnik OSSKiC
Członek Zarządu: Leszek Staniszewski
– Dowództwo Sił Powietrznych
Członek Zarządu: Zenon Hołubowski
– szef kuchni i właściciel Tawerna Toscana Piła
Członek Zarządu: Mariusz Tkaczyk
– szef gastronomii Hotele Qubus
Nowy Zarząd OSSKiCGłosowanie

W głosowaniu wyłoniono także skład Komisji Rewizyjnej: Krzysztof Sutkowski – przewodniczący, Mariusz Nowicki i Wiesław Zgieb – zastępcy, Ryszard Dudziak – sekretarz. W Komisji Weryfikacyjnej zasiadają: Joanna Ochniak – przewodnicząca, Dariusz Pazikowski – członek, Piotr Szczygielski – sekretarz.

W skład Sądu Koleżeńskiego wchodzi 10 osób: Artur Musztyfaga – przewodniczący, Paweł Gajda – zastępca, Krzysztof Marciniak – sekretarz, oraz: Sławomir Wiesiak, Leszek Makulski, Zenon Lange, Andrzej Zielaskiewicz, Dariusz Makowski, Stanisław Dampc, Maciej Woźniak, Mariusz Nowicki.

Dariusz Zahorański - nowy Prezes OSSKiC zapowiada sporo zmian: Planuję utworzenie kilku komisji, np. Komisji ds. Szkoleń i Sędziowania, Komisji ds. Współpracy Zagranicznej. Chciałbym żeby OSSKiC było stowarzyszeniem jedności wszystkich kucharzy.

Do września - kiedy to planowane jest kolejne walne zebranie - ma powstać biznes plan OSSKiC na rok 2010. Do tego czasu też Mirosław Reszczyk zgodził się pełnić obowiązki Sekretarza Zarządu.

p.o. Prezes ustępującego Zarządu OSSKiC
- Andrzej Bryk
Nowy Prezes OSSKiC - Dariusz Zahorański

Nadzwyczajne Walne Zebranie z 18 kwietnia było podsumowaniem działań odchodzącego Zarządu. Andrzej Bryk pełniący obowiązki Prezesa przedstawił prezentację multimedialną podsumowującą działania w latach 2005-2009. Leszek Staniszewski jako Przewodniczący Komisji Rewizyjnej zgłosił wniosek o absolutorium dla odchodzącego Zarządu poprzedzając go pozytywnym raportem z działań finansowych. Wniosek został przegłosowany. W skład komisji skrutacyjnej, która liczyła wszystkie głosy weszli: Sebastian Krauzowicz - przewodniczący, Paweł Gajda, Marek Kiersznowski.

JZ - Gastrona.pl

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.



"Gratulacje"
(21.04.2009 - 12:03)  (Sylwester Lis)
"gratulacje od Wielkiego Zbójnika"
(26.05.2009 - 14:10)  (Jan Sztefek Wielki Zbójnik z U...)
"Gratuluję"
(21.04.2009 - 18:32)  (Jacek Jakubczak Honorowy Preze...)
"Gratulacje"
(21.04.2009 - 21:35)  (Witek Iwański Hotel Hilton)
"SERDECZNA PROSBA O WSPARCIE "
(24.10.2009 - 05:06)  (SOS)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000