Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
16.05.2025
piątek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Reprezentacja Wojska Polskiego w Luxemburgu

Została już wyłoniona i zgłoszona Reprezentacja Wojska Polskiego, która weźmie udział w Międzynarodowych Zawodach Sztuki Kulinarnej "EXPOGAST 2006 - Culinary World Cup". Jak się okazało Reprezentacja Wojska Polskiego była pierwszą zgłoszoną u organizatorów mistrzostw.

By walczyć o tytuł mistrza do Luxemburga pojadą:

  • Maciej Rybicki

  • Tomasz Sędrowicz

  • Adam Siwczak

  • Jarosław Derengowski - kapitan drużyny

  • Marek Wójcik

  • Arkadiusz Kubic

Organizatorzy Kulinarnych Mistrzostw Świata potwierdzili już terminy uczestnictwa Reprezentacji Wojska Polskiego w zawodach. 18 listopada 2006 roku zaprezentowana zostanie gorąca kuchnia. Kucharze z reprezentacji przygotują pełny zestaw (przystawka, danie główne, deser) dla 100 osób z wykorzystaniem kuchni polowej. Następnym dniem zawodów dla reprezentacji będzie 20 listopada, kiedy zaprezentowana zostanie kuchnia zimna, stół prezentacyjny z 21 daniami (7 zestawów - przystawka, danie główne, deser). Ceremonia zakończenia mistrzostw planowana jest na 23 listopada.

Trenerem reprezentacji jest Marcin Piotrowski. Drużyna kucharzy Wojska Polskiego będzie intensywnie ćwiczyć aż do momentu wyjazdu na Mistrzostwa do Luxemburga w połowie listopada 2006 roku.

Przypominamy, że Reprezentacja Wojska Polskiego brała już udział w podobnych mistrzostwach. Po raz pierwszy ekipa Wojska Polskiego pojechała na Olimpiadę Kucharską "IKA 2004", która odbywała się w Erfurcie w Niemczech. Tam zdobyła dwa brązowe medale.

Portal Gastrona.pl życzy Reprezentacji Wojska Polskiego samych sukcesów - złotego medalu na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luxemburgu!

Joanna Załęska - Gastrona.pl

Zdjęcia - Krzysztof Gogo

Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.

 


"reprezentacja"
(15.02.2006 - 14:14)  (obserwator)
"Odpowiedź dla "OBSERWATORA""
(15.02.2006 - 21:21)  (Leszek Staniszewski)
"POZDROWIENIA DLA CALEJ EKIPY"
(19.02.2006 - 13:58)  (WLADEK Z ONZ LIBAN)
"Reprezentacja"po" medal !!!!"
(19.02.2006 - 15:24)  (Dariusz Bolanowski Bierhalle)
 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000