Została już wyłoniona i zgłoszona Reprezentacja Wojska Polskiego, która weźmie udział w Międzynarodowych Zawodach Sztuki Kulinarnej "EXPOGAST 2006 - Culinary World Cup". Jak się okazało Reprezentacja Wojska Polskiego była pierwszą zgłoszoną u organizatorów mistrzostw.
By walczyć o tytuł mistrza do Luxemburga pojadą:
 Organizatorzy Kulinarnych Mistrzostw Świata potwierdzili już terminy uczestnictwa Reprezentacji Wojska Polskiego w zawodach. 18 listopada 2006 roku zaprezentowana zostanie gorąca kuchnia. Kucharze z reprezentacji przygotują pełny zestaw (przystawka, danie główne, deser) dla 100 osób z wykorzystaniem kuchni polowej. Następnym dniem zawodów dla reprezentacji będzie 20 listopada, kiedy zaprezentowana zostanie kuchnia zimna, stół prezentacyjny z 21 daniami (7 zestawów - przystawka, danie główne, deser). Ceremonia zakończenia mistrzostw planowana jest na 23 listopada. Trenerem reprezentacji jest Marcin Piotrowski. Drużyna kucharzy Wojska Polskiego będzie intensywnie ćwiczyć aż do momentu wyjazdu na Mistrzostwa do Luxemburga w połowie listopada 2006 roku.
Przypominamy, że Reprezentacja Wojska Polskiego brała już udział w podobnych mistrzostwach. Po raz pierwszy ekipa Wojska Polskiego pojechała na Olimpiadę Kucharską "IKA 2004", która odbywała się w Erfurcie w Niemczech. Tam zdobyła dwa brązowe medale.
Portal Gastrona.pl życzy Reprezentacji Wojska Polskiego samych sukcesów - złotego medalu na Kulinarnych Mistrzostwach Świata w Luxemburgu!
Joanna Załęska - Gastrona.plZdjęcia - Krzysztof Gogo Publikowanie, modyfikowanie i kopiowanie zawartości strony lub jej części bez zgody właściciela portalu jest zabronione.
|