Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
29.05.2025
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Grill Kamado
expondo
Artykuły spożywcze
Pizzola
Debic
Cukiernia M&K
Barry Callebaut
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Wybory w OSSKiC

Zobaczcie Państwo także

Wybory w OSSKiC

Protokół z wyborów

W dniu 24 marca br. w eleganckim klimacie Willi Almira w Wiśle miały miejsce wybory nowego Zarządu Oddziału Śląsk Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Po raz kolejny Prezesem został wybrany Mirosław Drewniak – Szef kuchni Restauracji Hotelu Noma Residence w Promnicach.

Wiceprezesami zostali - Jacek Cetlawa – Executive Chef w Hotelu Holiday Inn w Katowicach i Wiesław Bober - Szef Kuchni Restauracji Hotelu Belweder w Ustroniu. Na Sekretarza wybrano - Wiesława Ambrosa – Szefa Kuchni i współwłaściciela Hotelu Orzeł Biały w Szczyrku. Skarbnikiem został Dawid Pietrasz – Szef Kuchni Restauracji Chopin w Chorzowie. Pozostałymi Członkami Zarządu zostali: Andrzej Gorzak, Artur Kupczyk, Andrzej Mleczko. Wybrano Komisję Rewizyjną w składzie: przewodniczący - Michał Keil - Szef Kuchni restauracji Clark’s w Hotelu Holiday Inn w Katowicach, z-ca przew. - Jacek Zawilski, Restauracja Bourbon, Katowice; z-ca przew. - Tadeusz Bargiel, Hotel Magura, Bielsko-Biała; sekretarz - Józef Goj, Novotel Rondo, Katowice.

Obrady zaszczycił swą obecnością Członek Zarządu Głównego OSSKIC - Ryszard Świerkot – Szef Kuchni Hotelu Europejskiego w Warszawie, który zaprosił przybyłych członków na Zjazd Ogólnopolski, odbywający się 5 kwietnia br. w Hotelu Heweliusz w Gdańsku. W trakcie obrad przypomniano samodzielne działania i imprezy współorganizowane przez członków Oddziału. Nowe wybory zostały przeprowadzone według nowych zasad obowiązujących w WACS - nastąpiła zmiana długości trwania kadencji Zarządu – wydłużono ją do czterech lat oraz ilość członków wchodzących w jego skład – zwiększono ich liczbę do ośmiu.
Obrady uwieńczyła uroczysta kolacja, zorganizowana dzięki wsparciu takich firm jak: Masarnia JurGast, Cukiernia Janeczka, firmie Kelmar, Browarom Żywiec, Zakładom Mięsnym Cieszyn, firmie Śląskie Centrum Dystrybucji Ryb – Bożena i Hieronim Leszczyńscy oraz firmie Farutex Danexport Polska, a przygotowana przez gospodarza imprezy – Artura Kupczyka – Szefa Kuchni Villa Almira. Wieczorne pokazy gastronomiczne uświetnił swoją obecnością kucharz Reprezentacji Polski w piłce nożnej – Robert Sowa.

Rozmowom w kuluarach na temat przyszłości polskiej gastronomii, sytuacji w regionie oraz planów Stowarzyszenia na przyszłość nie było końca...

 
 [ 1 ]  2 następnanastępna strona (2 z 2)


 Wersja do druku         Poleć znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Debic Cukiernia M&K Barry Callebaut iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000