Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...

Dziś jest:
02.05.2024
czwartek
Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
 Pomoc,  Poczta
Stowarzyszenia i organizacje
Ogólnopolski Zjazd Polskich Szefów Kuchni i Cukierni

Zobaczcie Państwo

Pożegnanie lata

Rekord Guinnessa

Zjazd Szefów Kuchni

W dniu 25 września 2004 r. odbył się Ogólnopolski Integracyjny Zjazd Polskich Szefów Kuchni i Cukierni na który zapraszono liczne grono organizatorów reprezentujących polskie organizacje kulinarne: Klub Szefów Kuchni, PZH Komisja Gastronomiczna, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, SPKiC - region łódzki, lubelski, pomorski, Klub Dobrej Kuchni z Bydgoszczy, Klub Kreatywnego Cukiernika, Dolnośląskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Śląskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Klub Przyjaciół Grilla.


Osoby organizacyjne:

Robert Sowa, Waldemar Hołówka, Jerzy Pasikowski, Mirosław Drewniak, Jarosław Walczyk, Tadeusz Matysiak, Maciej Kuroń, Mariusz Sylburski, Marcin Stańczyk, Jacek Jakubczak, Leszek Gryka, Dariusz Gwiazda, Grzegorz Parczewski, Janusz Profus, Lesław Kołodziej, Zbigniew Koźlik, Jacek Kempa, Janusz Stańczyk, Zbigniew Kurleto, Marek Widomski, Tomasz Łabuz.

Spotkaniu Szefów Kuchni i Cukierni towarzyszyły liczne imprezy. Rozpoczęto uroczystym powitaniem wszystkich uczestników zjazdu i sponsorów przed zamkiem. Tam też odbył się "jarmark kulinarny" (prezentacje sponsorów, pokazy kulinarne, dyskusje branżowe, turniej kulinarny "rycerski kociołek", pokazy mody gastronomicznej, konkursy i niespodzianki). Wieczorem urządzono Wspólną Biesiadę Staropolską Przy Ognisku (grill, pieczenie mięsiwa, kiełbasek, ziemniaków, itp., muzyka na żywo + DJ, lasery, wręczenie pamiątkowych dyplomów i medali okazjonalnych, gadżetów typu: miód staropolski ze specjalną dedykacją lub etykietą).

Podczas zjazdu ustalono wstępny harmonogram imprez kulinarnych w 2005 roku tak aby żadna z ważnych imprez nie pokrywała się terminem drugiej. W tym celu przedstawiciele wszystkich przybyłych organizacji kulinarnych zasiedli przy wspólnym stole aby dokonać ustaleń mających przyczynić się do poprawy sytuacji związanej z bardzo różnorodnymi pomysłami na konkursy i prezentacje kulinarne. Wynikiem wspólnych przemyśleń jest wstępny harmonogram imprez na 2005 rok:

Styczeń
  • Konkurs Młodych Talentów "L’art de la ciusine Martell" w hotelu Mercure-Mrągowia w Mrągowie

  • Aktywny udział na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy

  • Konkurs Kuchni Włoskiej

  • Kulinarny Zlot Orłów w Szczawnie Zdroju (29-30 stycznia)

Luty
  • Prezentacja w formie warsztatów kulinarnych dotycząca pasztetów w hotelu "Klimczok" w Szczyrku

Marzec
  • Aktywne włączenie się w targi EUROGASTRO w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie

  • Festiwal Kuchni Dworskiej w Baranowie Sandomierskim (19-20 marzec dwa tygodnie przed Wielkanocą)

Kwiecień
  • Finał konkursu "Ślimaki pl." w Warszawie (30 kwiecień)

Maj
  • Finał konkursu "Zielona Czapka Bonduelle 2005" w Warszawie

  • Konkurs Polish Prestige Hotels w hotelu "Park" we Wrocławiu (21 maj)

  • Święto Dorsza w Gdyni (29 maj)

Czerwiec
  • Ogólnopolski Festiwal Ryb, Wędki i Muzyki "Sielawa Blues" w hotelu "Anders" w Starych Jabłonkach (3-4 czerwiec)

  • Festiwal Dobrego Humoru w Gdańsku (11-12 czerwiec)

  • Festiwal Kuchni Kresowej w Białymstoku (25 czerwiec)

Lipiec i Sierpień
  • Grill Party Festiwal z IT Sudety Status (wszystkie weekendy lipca i sierpnia)

  • Festiwal Śledzia w Świnoujściu

  • Zakończenie Lata w Zakopanem (27-28 sierpień)

Wrzesień
  • Dworzysko Country w Szczawnie Zdroju (10-11 wrzesień)

  • Wielka Gala Myślistwa na zamku w Krasiczynie (17-18 wrzesień)

Październik
  • Konkurs Kulinarno Barmański w stylu "working" w hotelu "Warszawa" w Augustowie (1-2 październik)

  • Finał Konkursu Wielkopolski Kucharz Roku
    Konkurs Kuchni Regionalnych "Złota Patelnia" i "Złoty Wałek"
    Kulinarny Puchar Polski

Listopad
  • Zjazd Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni

  • Konkurs Łososia z firmą GLEZMAN w Bydgoszczy

  • Pokaz Dań Wigilijnych (27 listopad ?)

Grudzień

Wszystkie przedstawione imprezy nie obejmują konkursów kulinarnych związanych z targami Tour Gastro Hotel jakimi zajmuje się Marek Widomski z KSK oraz imprez związanych z Festiwalami Dobrego Smaku organizowanymi przez IT Sudety Status reprezentowaną przez Janusza Stańczyka.

Po ustaleniach przy "okrągłym" stole wszyscy uczestnicy udali się na wspólną "Ogólnopolską Kulinarną Fotkę Polskich Szefów Kuchni i Cukierni" na tle zamku.

Sponsorzy: Bonduelle, Cheman, Dal Pesca, Fructos, Gastromedia, Inter Europol, Janex, Mleczarnia Łukta, Norge, Oerlemans, Stalgast, Suempol, Wilbo, Winterhalter.

Patronat medialny – Gastrona.pl, Przy Stoliku, Przegląd Gastronomiczny, Poradnik Restauratora, TV Tele 5.

Relacja przy współpracy
z Jerzym Pasikowskim


 Wersja do druku         Poleďż˝ znajomym

Portal nie ponosi odpowiedzialności za treść i formę opinii wyrażanych przez użytkowników na łamach forum dyskusyjnego Gastrona.pl
Zapoznaj się z regulaminem.


KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast
 O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Copyright by Gastrona.pl 2000